TORSDAG – 14 April

Idag har vi börjat dagen med att åka till en skola som Hilton, en av församlingsmedlemmarna jobbar på. Det var en internationell skola, så vi kunde prata med barnen på engelska. Vi höll i en presentation om Sverige där vi pratade om det fyra årstiderna, sjöng Sankta Lucia och dansade till prästens lilla kråka. I slutet fick alla barnen varsitt påskägg, och skolbarnen hade övat in Ja må han leva på svenska som de sjöng för oss. 

Efter det så åkte vi till en lokal i Cortandone för att äta lunch. När vi åkte från skolan så haglade det och blixtrade, och när vi kom fram till lokalen så luktade det bränt och lamporna hade slocknat. Men efter mycket letande så lyckades Alfons och Benjamin hitta säkringarna vilket gjorde att vi fick el till lamporna. När elen hade gått igång började det lukta extremt bränt och det visade sig att deras kyl hade gått sönder.

När vi hade ätit klart åkte vi till ett flyktingboende och vi fick hjälpa dom att städa upp deras gård. Vi samlade in över 20 säckar med löv och när var klara fick vi möjlighet att be för de som jobbade och bodde där.

Som vanligt så bjöd våra fina värdar Roger och Elisabetta på kvällsmat. Det var väldigt god mat med tiramisu till efterrätt. Vi fick höra både deras vittnesbörd och två andras i församlingen, och efteråt fick vi be för dom.

Tack så mycket för alla era böner!

Häsningar från Avalone och Johannes med team