Så stor är vår Gud

Buongiorno!

Inatt har vi fått en god natts sömn, och en extra energiboost. Vi började dagen med att läsa bibeln och be. Under den här stunden fick vi lysssna in Gud och fick bilder från honom av vad och vilka vi skulle leta efter under dagen (det vi kallar för treasurehunt). Sedan åkte vi till byn Brusasco ca 45 min från vårt hus. I Brusasco finns en liten församling som har haft det tufft den senaste tiden, bland annat så har de inte haft pastor på ett tag och medlemsantalet har sjunkit. Med oss hade vi också några ungdomar från lördagens youth group. Vi fick uppmuntra församlingen och även dela ut traktat och dela ut Johannesevangeliet till människor i byn. Vi dansade, sjöng lovsång och höll i ett drama på en marknad.

Medan vi gick runt och delade ut traktat fick jag (Ester) och några andra i gruppen vara med om en speciell händelse. Under morgonens bön hade vi fått till oss färgen röd och böcker och när vi vandrade såg vi en röd bänk. Vi gick fram till den och började be för huset bakom den som visade sig vara kommunhuset. Medan vi bad så öppnade en man dörren till kommunhuset och frågade om vi ville komma in. Det visade sig att han var vice borgmästare i staden och även borgmästaren i staden kom och pratade med oss. Vi fick ge dem ett traktat och även be för dem. Sedan gick vi därifrån och vi började be för en katolsk kyrka i närheten då vi träffade på vice borgmästaren igen. Han erbjöd sig att visa för oss det historiska palatset i vilket kommunens styrelserum finns och det som byns bibliotek ligger i. Vi tyckte att det lät jätteroligt, speciellt eftersom vi hade fått till oss böcker under morgonens bön. Vice Borgmästaren visade stället för oss och det var jättefint och efteråt fick vi dela Guds ord med honom och ge honom ett Johannesevangelium.

Församlingen bjöd på lunch (fantastisk pizza, mackor och äppelkaka). Mat är verkligen italienarnas sätt att visa kärlek. Och vi är väldigt tacksamma för det! Vi fick komma med uppmuntran till församlingen och ge dem stöttning och bön.

Vi lämnade sedan Brusasco och åkte till Villa Franca, ett ålderdomshem i närheten av där vi bor. De äldre fick lyssna till sång, både lovsånger och även Luciasången på både svenska och italienska. Vi var tre personer som delade vittnesbörd om helande och Guds trofasthet. De bjöd oss sedan på ett italienskt ”fika” dvs pizza. På hemmet bor en mamma till en kvinna i församlingen som är i en djup depression. Ackie och några andra fick be för henne, och i slutet av samtalet var det som att hennes ögon lyste upp.

Efter besöket på ålderdomshemmet fick vi även mer bekräftelse på vår treasurehunt. Alfons såg en lekplats som han kände igen från vår treasurehunt. Där fick Edvin, Alfons, Benjamin och ett av värdparets barn Jonathan snacka med en kille med röd tröja (vilket också var en sak vi fått till oss under treasurehunt) om Jesus och fick be för honom.

Just nu är vi hos värdparet och ska äta middag tillsammans med några från kyrkan och youth group. Vi håller också på att planera morgondagens amiddag med borgmästare från olika byar (fortsättning följer).

Dagens bönämnen:

– Borgmästarmiddagen. Att vi når ut med Guds budskap och att det blir en bra kväll

– Andrej, han som äger B&B som vi bor på har det tufft, han är ganska ensam

– Kvinnan på ålderdomshemmet och ålderdomshemmet i allmänhet

– Fortsatt uthållighet och vilja att tjäna i teamet

Vi är tacksamma för denna dag. Och tack igen för att ni ber för oss. Bön gör all skillnad.

Buonasera!

/ Italien-teamet genom Ester och Betty