Onsdag – Dag 5

Nu har vi varit i Italien 4 dagar, och vi börjar känna oss mer bekväma med språket och kulturen. Som vanligt, börjar vi dagen med gemensam frukost, delande av Filipperbrevet, bön och treasurehunt för dagen. Det vi fick till oss för dagen kommer vi att använda för att hitta de människor som Gud önskar att vi ska möta idag.

På dagens schema låg evangelisation på en marknad, lunch hos ett äldre par, ett besök hos människor som utsatts för människohandel. Till kvällen har vi en kulturafton med en samling borgmästare från bland annat Asti.

När vi gav oss ut på marknaden fick vi dela upp oss i blandade smågrupper, med både svenskar och italienare. Vi fick dela ut traktat (information) om församlingen i Asti och vägen till frälsning. Många blev glada och tog emot. Bland annat hade vi fått färgen orange på morgonens treasure hunt. Vi fick möta en äldre dam med en orange jumper, som berättade att hon hade cancer. Vi fick berätta att Jesus kan hela. Vi bad för kvinnan och hon blev så glad och frågade om hon kunde få kontaktuppgifter till kyrkan. Vår italiensktalande vän gav hennes nummer till kvinnan. Gud är god!!

Mot slutet av tiden på marknaden träffade en av grupperna en man som såg skeptisk ut för lovsång som vi sjöng på torget. Två i teamet gick fram till honom och gav ett traktat. De förklarade vad som stod på traktatet. När vi sade att ”Gud älskar dig!” började han gråta. Några fick be för mannen och telefonnummer utbyttes för fortsatt kontakt.

Vi fick även möjlighet att visa på Gud genom att dansa och spela ett drama. Dessutom sjöng vi tillsammans med våra italienska syskon. Vi upplevde att Gud hade förberett många människor för samtalen. Det känns så häftigt att det finns så många olika sätt att förmedla vad Jesus har gjort för oss till alla på platsen, och att se öppenheten hos människor som vi mötte.

Lunchdags! På vägen till centret med människor som utsatts för människohandel, stannade vi på lunch hos ett äldre par. De bjöd på en fantastisk lunch i deras trädgård.

På centret fick vi möta underbara människor. En av kvinnorna som vi mötte, hade vi under vår treasure hunt fått till beskrivning av både hennes namn och kläder. Vi förstod att Gud ville förmedla hans kärlek till henne, genom oss. Helt otroligt hur tydligt Gud kan tala!

Sist men inte minst har dagen avslutas med en kulturkväll där vi har fått träffa många borgmästare och deras respektive. De har fått lyssna på bl.a. luciasång, njutit av svensk sill och lärt sig mer om våra årstider och traditioner. Borgmästaren som stod för inbjudan delade hur Gud bar honom under hans svåra tid efter det att han förlorat sin fru.

Efter en fullspäckad dag tar vi med oss:

-Hur tydligt Gud talar om man tar tid att lyssna in honom.

-Att det inte behöver vara dömande att dela evangeliet. Det kan bli en vändpunkt till ett bättre liv, med både hopp och trygghet.

Vi vill uppmuntra dig att både lyssna på Gud och att dela med dig till andra!

/Ingrid och Ackie från Italienteamet