Nu drar vi tillbaka till Svea rike igen

Hejsan kära förbedjare, föräldrar, vänner, och alla andra älskade Guds barn. Detta kommer troligtvis bli det sista inlägget på den här bloggen då vi börjar närma oss Linköping igen. Idag har vi inte gjort så mycket. Vi har städat och sedan sagt hejdå till Rodger och Elisabetta (& co) och därefter spenderat x antal timmar på flygplatser och flygplan.

Vi tänker att vi idag ska köra en liten recap på vad som har hänt under veckan, topparna och dalarna, speciella upplevelser med Gud och något vi vill använda oss av i Sverige.

Några saker som varit riktigt bra:

– Första dagen när vi fick hålla i gudstjänst och se hur berörda folk blev – Att växa tillsammans i team

– Relationerna vi skapat

– Hur vi välkomnades in i familjen

Saker som varit lite tuffare

– Bärfisarttacker. Italien har sjukt många bärfisar och de flesta valde att husera i tjejernas badrum

– På grund av det vi kallar för Italientid har vi haft lite mindre sömn än vad som rekommenderas av 1177

– Att vi behövde åka hem

Händelser med Gud

– Under veckan har vi träffat på flera människor som har blivit väldigt berörda av det vi delat om Gud, bl.a. en man på marknaden i Asti, ett antal på äldreboenden vi varit på och ett par vid BBQ.

– Att få dela vittnesbörd

– Gud har varit med oss och även när vi haft ungefär -30 min att förbereda en timmes program så har det gått bra.

– Hur Gud kunde använda en ickekristen man för att hjälpa oss få tag i en högtalare

– Att Gud har talat så tydligt till oss flera gånger under veckan och visat oss vilka människor vi ska prata med.

– Det har varit en så fin kultur av Gud i kyrkan och bland människorna vi har mött.

Saker vi vill ta med oss hem och leva efter även hemma:

– Glädjen som Hilton (en av församlingsmedlemmarna) utstrålade

– Att lyssna in Gud varje dag

– Gästfriheten som vi träffat på i Italien. Vi har blivit välkomnade med öppna famnar överallt och var vi än har varit har vi alltid fått mat

– Att aktivt välja att följa Jesus varje dag

– Att inte vara rädd för mission och att våga vara frimodig

– Hur tydligt Gud kan tala till oss. Vi tänker på händelsen när tre olika personer i teamet får till sig saker från Gud som alla stämmer in på en enda person som får höra om Gud och blir väldigt, väldigt berörd.

Här har ni hela vår vecka i Italien. Det har funnits toppar och dalar, men i allt så har Gud varit med oss. Vi vill påminna er om att nästa söndag (23/4) så kommer vi efter Gudstjänsten i Ryttargårdskyrkan, ca 12:30, att berätta (så mycket vi hinner) om vad vi har varit med om i Italien och tillsammans med Gud.

Tack till alla er som har varit med och bett och följt vår resa genom denna blogg. Utan er hade veckan inte varit lika speciell.

Klart slut från oss i Italienteamet /Italienteamet genom Ester, Alva & Edvin