Fredag 14 april dag 7

Idag har vi upplevt kulturen i Asti, vi har gått runt i staden och lärt oss om stadens historia. Träffade en internationella klass på marknaden, besökte ett äldreboende samt hade ett program på platsen där vår värdkyrka vill starta en ny församling.

Vi började dagen genom att gå igenom näst sista delen av filipperbrevet och så fick vi lyssna till Esters vittnesbörd. Vi fick också be och lyssna in Gud i vanlig ordning. Vi fick upp flera bilder och ord på morgonen som skulle vägleda oss genom dagen. En av dem var en morot som 2 i teamet fick upp.

Senare på dagen när vi gick runt och upplevde kulturen kom vi till en marknad med flera stånd med morötter. Vi fick därför prata med dem och även be för dem. Med hjälp av traktaten kunde vi bjuda in dem till Kyrkan här i Baldichieri.

Några av oss gick in i en skoaffär och fick prata med de som jobbade och fick dela ut traktat till dem.

Vi käkade lunch hos Claudio som är kyrkans pastor. Njöt av lite värme efter ett par molniga dagar. Vi fick även en otroligt god Gelato -italiensk glass i strut.

På eftermiddagen besökte vi ett ålderdomshem, spelade och sjöng lovsång delade vittnesbörd. Akustiken var fantastisk och det var otroligt mäktigt att tillbe tillsamans på olika språk! Vi fick be för flera av de äldre personer och många blev rörda.

På ålderdomshemmet träffade vi flera äldre människor som fortfarande hade tron på Gud vilket är otroligt uppmuntrande. De spred så mycket hopp och kärlek samt framtidstro även fast många av dem kanske inte hade så många år kvar.

Vi måste berätta om en kvinna, 94 år som hette lucia, hade tillhört majoritetsreligionen i 50 år. Senare började hon läsa bibeln och fick uppenbarelse om att det fanns mer. Vi blev fascinerade över hennes uppmuntrande ord till oss som var fyllda av mycket vishet och uppmuntran.

På kvällen fick vi komma hem till en familj som nyligen hade flyttat till Italien för att missionera. Vi fick god mat och fick sjunga lovsång för dem som kom. Alfons, Edvin och Benjamin fick dela vittnesbörd och vi hade en fantastisk kväll.

Vi var tvungna att säga hejdå till många av våra vänner på kvällen. Vi blev tillsagda att vi behövde dra hemmåt men det blev 30 minuter av massa kramar och ta farväl av alla.

Det blev mycket tid resande i bil idag. Förutom den fantastiska utsikten så var bilresorna fulla av lovsång, vittnesbörd och viktiga samtal!

Alfons och Benjamin för påskreseteamet