Nu är ännu en dag avklarad och imorgon lämnar vi vårt älskade Shkodër för en dags utflykt i en annan stad i Albanien, för att sedan åka hem till Linköping igen.

Idag började vi som vanligt med frukost, andakt och lovsång samt quiettime. Vi hade lite sovmorgon idag vilket var väldigt skönt. Vid 11:00 mötte vi de andra från församlingen som skulle vara med i gipsy-området. På schemat stod nämligen ett besök just dit. Det är också ett romområde, men de är romer som ursprungligen kommer från Egypten som bor där. De andra kommer ursprungligen från Indien, och de är viktigt för dem att de inte hör ihop. De i det området som vi besökte idag har det också fattigt och tufft, men de har mer husliknande boenden i sten som ligger på ett berg. I detta området finns ett center för barn som får komma dit och få mat, undervisning och ha kul tillsammans. De delar evangeliet varje gång. Idag fick också familjer i området matpaket, precis som området vi besökte igår.

Lianne och Saga fick göra drama och Sebastian fick hålla i ett litet undervisningspass från bibeln med barnen i centret.

Efter det fick vi åka och äta lunch för att sedan åka till Joyhouse som är i församlingens lokaler. Det är barn som har en extra utsatt situation på något sätt, som går dit några gånger i veckan. Vi har träffat barnen några gånger och har fått hjälpa de med läxor, leka med dem osv. De har bland annat lärt sig smågrodorna-dansen och fågeldansen. Det har varit så värdefullt för oss att få sitta med barnen och lära känna dem på olika sätt. I pausen lekte vi också ”under hökens vingar, kom” och ”3-6-9”, lekar som vi lekt mycket. De kunde lekarna sen innan vilket gjorde det ännu roligare. Men vi har alla pratat om hur mycket vi har uppskattat barnen på joyhouse. Det har oftast ett leende på läpparna när vi kommer och man får chansen att kramas mycket, det har känts så bra att vi har fått se barnen. Vi fick säga hejdå och krama om dem, vilket både var sorgligt men också fint!

Under tiden var två av oss hemma hos en äldre dam som Conny har som patient på kliniken. Vi fick se hans och Ariels (hans kollega) arbete, som gör sådan stor skillnad. Roligt var det verkligen!

Efter Joyhouse gick vi hem till lägenheten och åt kvällsmat innan vi fick sällskap av Conny. Vi fick dela lite tankar om dagen men också vad vi kommer ta med oss hem. Det var olika tankar som lyftes, men vi kommer alla ta med oss något härifrån som gör stor skillnad i våra liv och som vi hoppas och tror att vi kommer kunna applicera på våra vardagliga liv i Sverige.

Be gärna med oss, för att vi ska få vara friska, några få av oss har börjat känna oss lite krassliga. Även för de människor vi har mött idag och att de ska få möta Jesus och få det bättre ställt. Vi vill även be för Conny och Margareta, välsignelse över dem och deras liv och de som de gör för att tjäna. Vi vill även be för morgondagen och att resan ska flyta på bra och gå som planerat.

Gonatt från Shkodër och Gud välsigne er!